8 motive să investești în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților

Se tot vorbește despre diferența dintre un job și o carieră. Dar până la urmă despre ce e vorba? Ei bine, un job nu este nimic mai mult decât un mijloc de a obține un anume soi de independență financiară. O carieră înseamnă să faci ceva ce e mai mult decât un mijloc de obține această râvnită independență financiară. Ca să înțelegem mai bine, hai să ne folosim de etimologia cuvântului. ‘Carieră’ provine de la cuvântul ‘carrus’ ce înseamnă car. Un mod de a ajunge dintr-un punct în altul. O carieră este un stil de viață, un mod ideal de a-ți petrece timpul – nu doar o ocupație sau o specializare. Răspunde la întrebarea ‘Cine vreau să fiu în lumea asta?’ ‘Ce stil de viață caut?’ ‘Cum pot să am impact?’.

În ultimii ani a luat naștere un termen nou în ceea ce privește viața profesională și anume CPD (Continuing Professional Development). Acesta se referă la procesul de monitorizare și documentare a tuturor aptitudinilor, cunoștințelor și experienței dobândite pe măsură ce lucrați, dincolo de orice formare inițială. Este o trecere în revista a ceea ce vă pune în dificultate, ce învățați și apoi aplicați. Care sunt avantajele acestui tip de dezvoltare când vine vorba de performanța angajatului?

  • Vă asigură că abilitățiile dvs respectă standardele actuale ale celorlalți în același domeniu.
  • Vă asigură că vă mențineți și îmbunătățiți cunoștințele și abilitățile de care aveți nevoie pentru a oferi servicii de calitate clienților.
  • Vă asigură că sunteți mereu la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Deveniți mai conștienți de tendințele și direcțiile de schimbare din profesia dvs. Ritmul schimbării este mai rapid decât a fost vreodată.
  • Vă ajută să aduceți o contribuție semnificativă echipei dvs. Veți deveni mai eficient la locul de muncă. Acest lucru vă ajută să avansați în cariera dvs. în noi poziții în care puteți conduce, conduce, influența, antrenora și mentora pe alții.
  • Vă ajută să rămâneți interesați de domeniul în care profesați. Experiența este cel mai mare profesor. Veți deschide noi posibilități, noi cunoștințe și noi domenii de calificare.
  • Vă poate oferi o înțelegere mai profundă a ceea ce înseamnă implicațiile și impactul muncii dvs.
  • Duce la sporirea încrederii publicului în serviciile oferite.
  • Contribuie la protecția și calitatea vieții, a mediului, durabilității, proprietății și economiei.

Ultimele studii ne arată că de la vârsta de 18 până la 46 de ani, o persoană are în jur de 11.3 joburi. Schimbare constantă și inconsistența în viata profesională sunt datorate lipsei interesului angajatorului în ceea ce înseamnă dezvoltarea angajatului, ceea ce duce la scăderea motivației acestuia de performa și la final la renunțarea la poziția respectivă. Investiți în bunăstarea angajatului și lucrurile vor merge de la sine!