Dezvoltare organizațională

Învață cum să menții un echilibru ideal între ceea ce ești, ceea ce faci și ceea ce simți. Lucrează pentru a dobândi autocunoaștere și abilități noi cu ajutorul nostru și contribuie la realizarea aspirațiilor tale personale și profesionale!

Managementul timpului

Învață cum să faci ziua mai lungă! Utilizează câteva tehnici eficiente de planificare pentru a elimina conflictele temporale și a descoperi cum să-ți concentrezi atenția pe obiectivele stabilite.

Vezi mai multe detalii →

Managementul stresului

Învață tehnici de diminuare a stresului la locul de muncă și redu reacțiile interne și externe la factori cauzatori de stres, făcând față într-un mod optim la presiunile de zi cu zi.

Vezi mai multe detalii →

Leadership

Învață cum să îți mărești potențialul pentru a descoperi liderul din tine. Identifică cu ajutorul nostru care este stilul tău propriu de leadership și adaptează-l într-un mod optim factorilor externi, aducând rezultate și inspirându-i pe cei din jur.

Vezi mai multe detalii →

Tehnici de negociere

Dezvoltarea unei relații benefice pentru ambele/toate părțile este esențială în mediul de afaceri. Descoperă cum poți atinge acest scop și maximizează potențialul înțelegerii pentru a transforma membrii acesteia în parteneri.

Vezi mai multe detalii →

Managementul conflictului

Învață cum să te folosești de deschidere, disciplină și creativitate pentru a gestiona diverse tipuri de conflicte într-un mod constructiv. Printr-o abordare sistematică și structurată, este permisă optimizarea relațiilor dintre părțile conflictului, inclusiv prevenirea unor viitoare probleme.

Vezi mai multe detalii →

Public speaking

Descoperă cum să îți controlezi emoțiile pentru a le transforma din inamic în aliat! Identifica metodele pentru a capta atenția publicului și a maximiza potențialul de impact asupra lor.

Vezi mai multe detalii →

Comunicare eficientă

Dezvoltă-ți capacitatea de comunicare și fă-te ascultat așa cum îți dorești sub îndrumarea noastră! Învață cum să îți îmbunătățești atât relațiile personale cât și cele profesionale prin transmiterea mesajelor adecvate și corecte, dar și cum să dezvolți tehnici de ascultare active pentru crearea de relații armonioase.

Vezi mai multe detalii →